Stress verminderen

Stress verlagen dankzij de aanmaak van oxytocine, een middel tegen stress

Stress is een oproep om in beweging te komen en ontstaat in de regel door een prikkel van buitenaf. Je kunt (lichamelijke klachten door) stress ervaren in verschillende gradaties: van een beetje stress tot stress die leidt tot een overspannen situatie. Ongeacht de hoeveelheid stress die je ervaart, leidt dit tot een activiteit in een gedeelte van de hersenen, waardoor de bijnieren het stresshormoon adrenaline aanmaken.

De natuurlijke tegenhanger van adrenaline is oxytocine. Dit hormoon, dat stress helpt te verminderen, wordt op hetzelfde niveau in de hersenen aangemaakt als het stresshormoon adrenaline. Omdat het hormoon oxytocine de tegenhanger is, heeft het een modulerende, dempende werking en zorgt het voor meer ontspanning. Stress wordt in de kiem gesmoord door oxytocine, een middel tegen stress.

Lees meer bij oxytocine aanmaken over de werking van dit middel tegen stress.

Wat helpt tegen stress? Tactiel Stimulering geeft directe ontspanning bij stress

Tactiel Stimulering geeft directe ontspanning in een overspannen situatie. De behandeling zorgt ervoor dat oxytocine wordt aangemaakt en helpt stress te verminderen. Ongeacht of de stress van binnenuit of van buitenaf komt: het resultaat van de behandeling is hetzelfde. De hoeveelheid oxytocine die nodig is, is afhankelijk van wat er aan de hand is. Het geluid van de wekker of het moeten poetsen van een huis vraagt bijvoorbeeld minder oxytocine dan een dreigend ontslag en de gedachte dat de hele wereld instort.

Wil je graag werken met stress verlagen? De docenten van School of Touch leren je graag hoe je stress kunt verminderen. Wat te doen bij stress? Met Tactiel Stimulering wordt het oxytocine niveau direct verhoogd en het stresshormoon adrenaline verlaagd met als resultaat dat je direct ontspanning ervaart.

Wil je meer weten over het ontstaan en de werking van stresshormoon adrenaline en de tegenhanger oxytocine, een lichaamseigen middel tegen stress? Lees meer bij: sympathisch/parasympatisch zenuwstelsel.


Waarom zou je de Verdiepingsopleiding gaan doen?
Waarom zou je hem niet doen?

De Basisopleiding biedt het fundament en met de Verdiepingstraining bouw je verder aan het steeds steviger wordende huis, dat Tactiel Stimulering heet.
Om je vak en jezelf naar een hoger niveau te brengen
De opleiding biedt verfijning van je manier van aanraken, van de bewegingen en bejegening
De opleiding haalt je uit je comfort-zone door je uit te nodigen om je te ontwikkelen en te groeien
In een veilige setting leer je datgene te oefenen wat nog een uitdaging voor je is en daardoor kan je het beste in jezelf naar boven halen
De docenten bieden de lesstof op verschillende manieren aan, waardoor de lesstof beter kan verankeren.
Ja, ik ben blij, dat ik in mezelf heb geïnvesteerd door deze opleiding te doen.
Dankzij deze opleiding kan ik nog meer waarde toevoegen voor mijn cliënten,  hoe mooi is dat!  Het is een aanrader!!

Dank je wel, Emmy en Willfred.

 

Wij scoren gemiddeld een 9,5 op basis van 16 referenties
Wij scoren gemiddeld een 9,5 op basis van 16 referenties