Stress verminderen

Stress verlagen dankzij de aanmaak van oxytocine, een middel tegen stress

Stress is een oproep om in beweging te komen en ontstaat in de regel door een prikkel van buitenaf. Je kunt (lichamelijke klachten door) stress ervaren in verschillende gradaties: van een beetje stress tot stress die leidt tot een overspannen situatie. Ongeacht de hoeveelheid stress die je ervaart, leidt dit tot een activiteit in een gedeelte van de hersenen, waardoor de bijnieren het stresshormoon adrenaline aanmaken.

De natuurlijke tegenhanger van adrenaline is oxytocine. Dit hormoon, dat stress helpt te verminderen, wordt op hetzelfde niveau in de hersenen aangemaakt als het stresshormoon adrenaline. Omdat het hormoon oxytocine de tegenhanger is, heeft het een modulerende, dempende werking en zorgt het voor meer ontspanning. Stress wordt in de kiem gesmoord door oxytocine, een middel tegen stress.

Lees meer bij oxytocine aanmaken over de werking van dit middel tegen stress.

Wat helpt tegen stress? Tactiel Stimulering geeft directe ontspanning bij stress

Tactiel Stimulering geeft directe ontspanning in een overspannen situatie. De behandeling zorgt ervoor dat oxytocine wordt aangemaakt en helpt stress te verminderen. Ongeacht of de stress van binnenuit of van buitenaf komt: het resultaat van de behandeling is hetzelfde. De hoeveelheid oxytocine die nodig is, is afhankelijk van wat er aan de hand is. Het geluid van de wekker of het moeten poetsen van een huis vraagt bijvoorbeeld minder oxytocine dan een dreigend ontslag en de gedachte dat de hele wereld instort.

Wil je graag werken met stress verlagen? De docenten van School of Touch leren je graag hoe je stress kunt verminderen. Wat te doen bij stress? Met Tactiel Stimulering wordt het oxytocine niveau direct verhoogd en het stresshormoon adrenaline verlaagd met als resultaat dat je direct ontspanning ervaart.

Wil je meer weten over het ontstaan en de werking van stresshormoon adrenaline en de tegenhanger oxytocine, een lichaamseigen middel tegen stress? Lees meer bij: sympathisch/parasympatisch zenuwstelsel.


Je hoeft helemaal niet zoveel te doen. Je kunt met de ‘Cursus bij Acute Stress – Hands On’ al een hoop bereiken. Dit is een waardevol gegeven, heel bijzonder. Het was goed en heel mooi. Met je handen veel voor een ander betekenen. Bedankt Emmy.

Wij scoren gemiddeld een 9,4 op basis van 20 referenties
Wij scoren gemiddeld een 9,4 op basis van 20 referenties