Specialisatie Ouderenzorg & Tactiel Stimulering

Aanraking en massage implementeren als complementaire lichaamsgerichte interventie in de ouderenzorg.

Specialisatie Ouderenzorg & Tactiel Stimulering

Elk mens is uniek.
Wat heeft deze unieke ouder wordende mens vandaag nodig, op dit moment?
Wat mag ik nu met mijn handen bieden?

Specialisatie Ouderenzorg & Tactiel Stimulering als complementaire zorgverlening

Je leert hoe je Tactiel Stimulering kunt toepassen bij mensen (met dementie) als complementaire lichaamsgerichte interventie in de ouderenzorg. Verder leer je middels afstemmen en aanraking te communiceren als je op een verbale manier nauwelijks of geen contact meer kunt maken.  Je krijgt suggesties en tips in het geven van deelbehandelingen en je leert aanpassingen toe te passen daar waar nodig is.

 

 

Keurmerk CRKBO
Officieel erkende opleider Onze studies zijn geaccrediteerd door KTNO voor BATC, CAT, LVNG, VBAG & NVST op HBO-niveau

Nadat je de Basisopleiding Tactiel Stimulering hebt afgerond als onderdeel van de opleiding Ouderenzorg & Aanraking en massage leer je in de 2 specialisatiedagen hoe je de aanrakingsmethode Tactiel Stimulering kunt toepassen in de ouderenzorg.

Onderzoek effecten Tactiel Stimulering in ouderenzorg afgerond

Complementaire zorg wordt toegepast in de ouderenzorg, vooral bij mensen met dementie. Er zijn verschillende methoden die hiervoor gebruikt kunnen worden, zoals therapeut touch, handmassage, aromatherapie en sinds 2019 is ook Tactiel Stimulering als aanvullende zorg toegevoegd.  Onderzoek effecten Tactiel Stimulering in ouderenzorg afgerond.

Gastdocent Irma Kemmeren en hoofddocent Emmy de Ligny zijn naast dat ze behandelaar/therapeut Tactiel Stimulering zijn, al vele jaren werkzaam in de (ouderen)zorg. Zij zullen hun ervaringen en aanpassingen graag met je delen. Je ontvangt informatie over hoe Tactiel Stimulering te faciliteren en implementeren in de ouderenzorg. Welke informatie heb je nodig, waar let je op bij het behandelen van een ouder wordende mens (met dementie).  Je leert over ondersteunende technieken en hulpmiddelen, non-verbale en verbale communicatie, bejegening, afstemmen en gerichtheid krijgen. Praktijk: Hoe pas je Tactiel Stimulering toe bij mensen die in een (rol)stoel zitten of op bed liggen en niet meer op hun buik kunnen liggen. Hoe je deelbehandelingen in kunt zetten.

Na de 1ste specialisatiedag krijg je een opdracht mee. Je gaat met je informatie en aanpassingen Tactiel Stimulering  geven aan een ouder wordende (met dementie) cliënt. Je maakt hier een verslag van.
Dag 2 gaan we verder in op de theorie, het verlies van de tast, het verlies bij dementie en waar Tactiel Stimulering voor ingezet kan worden en de meerwaarde ervan. Het doen en laten van aanraken, het delen van de ervaringen en het behandelen van de eventuele vragen en praktische oefeningen.

Hoe mooi is het dat jij met jouw handen mensen die pijn hebben, onrustig, in de war of angstig zijn kunt ondersteunen!
Een diepe zucht en een glimlach op het gezicht, in stilte verbonden met elkaar.

Spreekt je deze 2 daagse specialisatie Ouderenzorg en Tactiel Stimulering je aan? Schrijf je in voor de specialisatie Ouderenzorg en Tactiel Stimulering en ontdek de waardevolle informatie en aanpassingen!

 

 

2025

Lesdag 1:     dinsdag 25 maart 2025

Lesdag 2:     dinsdag 20 april 2025

Tijd: van 10:00u. tot 17:00u.

Leslocatie: Boutenslaan 2A, 5615 CW Eindhoven (1ste verdieping van het pand TopChiro Eindhoven)

€380,00 BTW vrijgesteld inclusief lesmap

Voor alle behandelaars en therapeuten Tactiel Stimulering die in de ouderenzorg of met ouderen werken of willen gaan werken.

 

Na afloop ontvang je een certificaat

Emmy de Ligny-Jansen
Emmy de Ligny-Jansen Therapeut & docent
Irma Kemmeren
Irma Kemmeren Gastdocent en Behandelaar Tactiel Stimulering

Jammer dat de lessen van School of Touch voorbij zijn. Wat een gedreven docenten zijn Emmy en Willfred. En wat een kunde in communicatie en doceren van wat ze weten en dat is heel veel. Heerlijk! Ik heb me geen moment verveeld. Dank jullie voor een super tof opleidingsjaar in Tactiel Stimulering en Specialisatie Ouderenzorg!

Met heel veel plezier deze opleiding met specialisatie Ouderenzorg & Tactiel Stimulering gevolgd. Super docenten, super groep, super informatie, super mooie ervaring. Nu aan de slag, zin in!

Een hele mooie opleiding met specialisatiedagen. Vakkundige en fijne docenten. Een kans die ouderenzorg-organisatie Schakelring mij heeft gegeven. Heb zelf al mogen ervaren wat Tactiel Stimulering voor mijzelf doet, laat staan voor onze cliënten. Geweldig om dit te mogen gaan doen. Ik heb er zin!

Wat voel ik me verrijkt dat ik deze opleiding Ouderenzorg – massage en aanraking met specialisatie Ouderenzorg & Tactiel Stimulering heb mogen doen. Het was echt een cadeautje dit te mogen doen, zo blij ermee. Zo fijn dat ik nu mag starten in de ouderzorg met het geven van Tactiel Stimulering. Ik voel me een stuk completer nu, ik kan nog beter contact maken met mensen, de mensen reageren zo positief op de behandelingen.

Andere cursussen

Cursus Voetmassage

Je ziet steeds vaker in de zorg dat de handen van...

1 dag Boutenslaan 2a, 5615 CW Eindhoven, op 1ste verdieping van TOPCHIRO of op locatie bij 10 personen of meer

Specialisatiedagen Zwangerschap en Tactiel Stimulering

Tactiel Stimulering is goed inzetbaar voor de voorbereiding op de zwangerschap,...

1,5 dag Eindhoven

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    Wij scoren gemiddeld een 9,4 op basis van 20 referenties
    Wij scoren gemiddeld een 9,4 op basis van 20 referenties