Reductie van angst door therapie

Reactie op angst

Fight, flight or freeze. Oftewel: vechten, vluchten of bevriezen. Wanneer angst je overspoelt, kun je in een van die drie reacties terechtkomen. Je beslist reflexmatig, in een split-second en gebaseerd op eerdere ervaringen. Doe ik iets? Ren ik weg? Of doe ik niets?

Angst wordt in de hersenen gereguleerd. Stress prikkelt dit hersengebied en zorgt ervoor dat het rationele denken onder druk komt te staan. Angst kan door middel van therapie verminderd worden.

Behandeling van angst door Tactiel Stimulering

De methode Tactiel Stimulering brengt ruimte om op een neutrale manier te kijken naar angst en wat er werkelijk speelt. Is de angst reëel of slechts een kortstondig gevoel waardoor het brein getriggerd wordt en op slot gaat? Tactiel Stimulering kan angst door middel van therapie verminderen en haalt het brein uit de verkramping.

Hulp bij angst: faalangst te lijf met Tactiel Stimulering

Faalangst is gekoppeld aan onzekerheid en onzekerheid ontstaat door je eigen gedachten. Het kan leiden tot een verkramping van het brein, waardoor je het gevoel hebt dat je zaken niet meer weet. Ook hierbij biedt Tactiel Stimulering als behandeling van angst uitkomst.

Faalangst en examenvrees liggen dicht bij elkaar. Dat is niet raar, omdat examenvrees een vorm van angst is die de toegangsweg tot je geheugen blokkeert. Om de verkramping op te heffen, dien je stevig met beide voeten op de grond te staan en diep adem te halen. Je hebt niet je hoofd maar je lichaam nodig. Tactiel Stimulering leidt tot angstreductie door jou met je lijf in contact te brengen. Je gaat je lekkerder voelen door de behandeling van je angst en juist dat zorgt ervoor dat faalangst niet langer jou beheerst, maar jij de faalangst.

Meer weten over Tactiel Stimulering als (angst)therapie? Schrijf je nu in voor de basisopleiding Tactiel Stimulering bij School of Touch en volg de cursus Rust bij acute stress.


Waarom zou je de Verdiepingsopleiding gaan doen?
Waarom zou je hem niet doen?

De Basisopleiding biedt het fundament en met de Verdiepingstraining bouw je verder aan het steeds steviger wordende huis, dat Tactiel Stimulering heet.
Om je vak en jezelf naar een hoger niveau te brengen
De opleiding biedt verfijning van je manier van aanraken, van de bewegingen en bejegening
De opleiding haalt je uit je comfort-zone door je uit te nodigen om je te ontwikkelen en te groeien
In een veilige setting leer je datgene te oefenen wat nog een uitdaging voor je is en daardoor kan je het beste in jezelf naar boven halen
De docenten bieden de lesstof op verschillende manieren aan, waardoor de lesstof beter kan verankeren.
Ja, ik ben blij, dat ik in mezelf heb geïnvesteerd door deze opleiding te doen.
Dankzij deze opleiding kan ik nog meer waarde toevoegen voor mijn cliënten,  hoe mooi is dat!  Het is een aanrader!!

Dank je wel, Emmy en Willfred.

 

Wij scoren gemiddeld een 9,5 op basis van 16 referenties
Wij scoren gemiddeld een 9,5 op basis van 16 referenties