Reductie van angst door therapie

Reactie op angst

Fight, flight or freeze. Oftewel: vechten, vluchten of bevriezen. Wanneer angst je overspoelt, kun je in een van die drie reacties terechtkomen. Je beslist reflexmatig, in een split-second en gebaseerd op eerdere ervaringen. Doe ik iets? Ren ik weg? Of doe ik niets?

Angst wordt in de hersenen gereguleerd. Stress prikkelt dit hersengebied en zorgt ervoor dat het rationele denken onder druk komt te staan. Angst kan door middel van therapie verminderd worden.

Behandeling van angst door Tactiel Stimulering

De methode Tactiel Stimulering brengt ruimte om op een neutrale manier te kijken naar angst en wat er werkelijk speelt. Is de angst reëel of slechts een kortstondig gevoel waardoor het brein getriggerd wordt en op slot gaat? Tactiel Stimulering kan angst door middel van therapie verminderen en haalt het brein uit de verkramping.

Hulp bij angst: faalangst te lijf met Tactiel Stimulering

Faalangst is gekoppeld aan onzekerheid en onzekerheid ontstaat door je eigen gedachten. Het kan leiden tot een verkramping van het brein, waardoor je het gevoel hebt dat je zaken niet meer weet. Ook hierbij biedt Tactiel Stimulering als behandeling van angst uitkomst.

Faalangst en examenvrees liggen dicht bij elkaar. Dat is niet raar, omdat examenvrees een vorm van angst is die de toegangsweg tot je geheugen blokkeert. Om de verkramping op te heffen, dien je stevig met beide voeten op de grond te staan en diep adem te halen. Je hebt niet je hoofd maar je lichaam nodig. Tactiel Stimulering leidt tot angstreductie door jou met je lijf in contact te brengen. Je gaat je lekkerder voelen door de behandeling van je angst en juist dat zorgt ervoor dat faalangst niet langer jou beheerst, maar jij de faalangst.

Meer weten over Tactiel Stimulering als (angst)therapie? Schrijf je nu in voor de basisopleiding Tactiel Stimulering bij School of Touch en volg de cursus Rust bij acute stress.


Een hele mooie opleiding met specialisatiedagen. Vakkundige en fijne docenten. Een kans die ouderenzorg-organisatie Schakelring mij heeft gegeven. Heb zelf al mogen ervaren wat Tactiel Stimulering voor mijzelf doet, laat staan voor onze cliënten. Geweldig om dit te mogen gaan doen. Ik heb er zin!

Wij scoren gemiddeld een 9,4 op basis van 20 referenties
Wij scoren gemiddeld een 9,4 op basis van 20 referenties