Innerlijke rust

Innerlijke rust vinden dankzij Tactiel Stimulering

De dagelijkse snelheid van leven, de waan van de dag, de overload aan prikkels die op ons afkomt en de hoge eisen die we aan onszelf stellen: ze kunnen er allemaal voor zorgen dat we te veel stress ervaren. Ontspannen wordt lastig en innerlijke rust vinden moeilijk. Tactiel Stimulering is in dit soort situaties een welkome break in de vorm van een zachte massage.

De aandacht gaat van je ‘volle’ hoofd naar het voelen van de aanrakingen op het lichaam. De massage doet zijn werk, doordat je ervaart hoe je even tot stilstand komt. Het hormoon oxytocine dat vrijkomt door de massage dempt de voortdurende aanmaak van de stresshormonen adrenaline en cortisol. Dit brengt de innerlijke rust terug in lichaam en geest en zorgt voor hernieuwd evenwicht.

Tactiel Stimulering: voor mensen die innerlijke rust willen creëren

Het aantal mensen dat innerlijke rust wil vinden is groot. Om die reden worden innerlijke rust oefeningen en massagetechnieken als Tactiel Stimulering steeds belangrijker. Wie wil jij als behandelaar, massagetherapeut, ouder of mantelzorger bereiken met Tactiel Stimulering?

Enkele herkenbare voorbeelden:

  • de gestreste ondernemer die deadlines moet halen;
  • diezelfde ondernemer die voor zijn gezin een goede toekomst wil creëren maar ondertussen zelf overbelast is;
  • de man met dementie die de hele ochtend roept om zijn overleden moeder;
  • het kind met ADHD dat continu praat en je aandacht wil;
  • de cliënt die zichzelf tegen het hoofd slaat, rondjes loopt en niet wil gaan zitten;
  • de mantelzorger die overspannen raakt door de voortdurende zorg voor haar ernstig zieke man.

Ben je behandelaar, massagetherapeut, ouder of mantelzorger? Je kunt innerlijke rust creëren voor jouw doelgroep met Tactiel Stimulering. Schrijf je in voor de complete basisopleiding Tactiel Stimulering bij School of Touch of voor een doelgroepgerichte cursus.


Je hoeft helemaal niet zoveel te doen. Je kunt met de ‘Cursus bij Acute Stress – Hands On’ al een hoop bereiken. Dit is een waardevol gegeven, heel bijzonder. Het was goed en heel mooi. Met je handen veel voor een ander betekenen. Bedankt Emmy.

Wij scoren gemiddeld een 9,4 op basis van 20 referenties
Wij scoren gemiddeld een 9,4 op basis van 20 referenties