Docenten

De docenten van School of Touch Nederland hebben in Zweden bij de grondlegster van de Tactiel Stimulering methode, Gunilla Birkestad van Skola för Beroring, hun opleidingen gevolgd tot Therapeut en Docent in de methode Tactiel Stimulering. Ze zijn op HBO-niveau opgeleid.

De docenten leven en werken vanuit een positieve instelling, humor en een holistische visie.

Belangrijke onderdelen in hun houding en werkwijze zijn:

  • Professionaliteit
  • Kwaliteit
  • Betrokkenheid
  • Respect
  • Aandacht

Emmy de Ligny – Jansen

“Mijn passie en motivatie om les te geven: mensen laten ervaren dat je middels aanraking en communicatie weer in verbinding komt met jezelf en je omgeving, om van daaruit je balans te hervinden. Hoe mooi is het dan als je mensen kunt opleiden om dit hun cliënten te kunnen laten ervaren.”

In 2000 is Emmy gestart met haar opleidingen in Zweden, waarna ze de eerste Nederlandse Tactiel Therapeut en docent in de methode Tactiel Stimulering werd. Ze is grondlegster van de Nederlandse School of Touch, de enige erkende opleider Tactiel Stimulering in Nederland.

Willfred de Ligny

Willfred heeft de vaardigheid om mensen te inspireren en kennis over te dragen.

“Het is mijn missie om mensen door ontspanning de negatieve aspecten van stress het hoofd te laten bieden, zodat hun pad (weer) duidelijk wordt. Met coachend lesgeven bereik ik een grotere groep mensen dan door behandelen alleen. Die groep kan op hun beurt een nog grotere groep bereiken, wier behoefte het is om mentaal en fysiek uit de verkramping te komen.
Kennis omtrent de mentale processen die ik opgedaan heb en de fysieke aspecten uit de verschillende massageopleidingen zijn voor mij de perfecte combinatie om mijn missie vorm te geven.

Gastdocenten School of Touch

Gunilla Birkestad

Gunilla Birkestad is een Zweedse gastdocent en de grondlegster van de methode Tactiel Stimulering. Ook is ze de directeur van de Zweedse School of Touch.

Gunilla komt niet meer zo vaak naar Nederland. Maar als ze komt, dan combineren we dit zeker met een inspiratie- en bijscholingsdag. Het is altijd een feestje om Gunilla bij ons te hebben; met haar humor en onuitputtelijke kennis over aanraking en gezondheid.

Priscilla van Lierop

Priscilla van Lierop (Sil) is directeur/eigenaar van Vogelvrij. Ze verzorgt training in weerbaarheid, omgaan met agressie en ongewenst gedrag, coachingprogramma’s en consultancy op het gebied van authentiek leiderschap, cultuurverandering binnen bedrijven.

De durf om innerlijk werk te doen, je hart te volgen, je bezieling te vinden en vooral je kwetsbaar durven op te stellen zijn slechts enkele eigenschappen die een goede leider in haar ogen zou moeten bezitten, zowel in een professionele omgeving alsook  als ‘stuurman of -vrouw’ van je eigen leven.

Ina Bastiaans

 

 

 

 


Jammer dat de lessen van School of Touch voorbij zijn. Wat een gedreven docenten zijn Emmy en Willfred. En wat een kunde in communicatie en doceren van wat ze weten en dat is heel veel. Heerlijk! Ik heb me geen moment verveeld. Dank jullie voor een super tof opleidingsjaar in Tactiel Stimulering en Specialisatie Ouderenzorg!

Wij scoren gemiddeld een 9,5 op basis van 16 referenties
Wij scoren gemiddeld een 9,5 op basis van 16 referenties