Docenten

De docenten van School of Touch Nederland hebben in Zweden bij de grondlegster van de Tactiel Stimulering methode, Gunilla Birkestad van Skola för Beroring, hun opleidingen gevolgd tot Therapeut en Docent in de methode Tactiel Stimulering. Ze zijn op HBO-niveau opgeleid.

De docenten leven en werken vanuit een positieve instelling, humor en een holistische visie.

Belangrijke onderdelen in hun houding en werkwijze zijn:

  • Professionaliteit
  • Kwaliteit
  • Betrokkenheid
  • Respect
  • Aandacht

Emmy de Ligny – Jansen

“Mijn passie en motivatie om les te geven: mensen laten ervaren dat je middels aanraking en communicatie weer in verbinding komt met jezelf en je omgeving, om van daaruit je balans te hervinden. Hoe mooi is het dan als je mensen kunt opleiden om dit hun cliënten te kunnen laten ervaren. Als voormalig verpleegkundige vind ik het fantastisch om te zien dat Tactiel Stimulering steeds vaker als complementaire lichaamgerichte interventie wordt toegepast in zorgorganisaties en bijzonder onderwijs.”

In 2000 is Emmy gestart met haar opleidingen in Zweden, waarna ze de eerste Nederlandse Tactiel Therapeut en docent in de methode Tactiel Stimulering werd. Ze is grondlegster van de Nederlandse School of Touch, de enige erkende opleider Tactiel Stimulering in Nederland.

Willfred de Ligny

Willfred heeft de vaardigheid om mensen te inspireren en kennis over te dragen.

“Het is mijn missie om mensen door ontspanning de negatieve aspecten van stress het hoofd te laten bieden, zodat hun pad (weer) duidelijk wordt. Met coachend lesgeven bereik ik een grotere groep mensen dan door behandelen alleen. Die groep kan op hun beurt een nog grotere groep bereiken, wier behoefte het is om mentaal en fysiek uit de verkramping te komen.
Kennis omtrent de mentale processen die ik opgedaan heb en de fysieke aspecten uit de verschillende massageopleidingen zijn voor mij de perfecte combinatie om mijn missie vorm te geven.

Gastdocenten School of Touch

Gunilla Birkestad

Gunilla Birkestad is een Zweedse gastdocent en de grondlegster van de methode Tactiel Stimulering. Voormalig directeur van de Zweedse School of Touch maar nog steeds na haar pensioen actief in het geven van lezingen, webinars en gastlessen.

Gunilla komt niet meer zo vaak naar Nederland. Maar als ze komt, dan combineren we dit zeker met een inspiratie- en bijscholingsdag. Het is altijd een feestje om Gunilla bij ons te hebben; met haar humor en onuitputtelijke kennis over aanraking en gezondheid.

Ina Bastiaans

Ina Bastiaans is BIG-geregistreerde verloskundige, Senior-docent Academie Verloskundige Maastricht, Tactiel Therapeut, Natuurgeneeskundig Therapeut en een CRKBO-geregistreerde docent  School of Touch. Sinds 2009 werkt ze vol passie in haar Praktijk Trusten voor Tactiel Therapie & Geboortezorg

Je kunt je geen betere docent voorstellen voor de Zwangerschapsmassage-opleiding met de specialisatiedagen Zwangerschap & Tactiel Stimulering. Haar kennis is enorm met een dosis humor deelt ze die graag met je.

“Zo fijn dat er steeds meer behandelaars komen die Tactiel Stimulering kunnen inzetten voor zwangeren. Want je kunt hiermee echt iets betekenen. Je staat namelijk aan de basis van een goede start voor moeder en kind. Op weg om aan meer zwangeren rust en vertrouwen te bieden met Tactiel Stimulering.

Irma Kemmeren

Irma Kemmeren werkt als medewerker Welzijn-sportleider senioren en sinds 2011 ook als Behandelaar Tactiel Stimulering binnen  zorgorganisatie Mijzo (voorheen Schakelring). Door haar ervaringen, enthousiasme en volle overtuiging dat deze aanrakingsmethode als complementaire zorg voor iedereen toegankelijk zou moeten zijn bij Mijzo. Heeft ze managers kunnen motiveren om verschillende medewerkers te laten op leiden tot behandelaar Tactiel Stimulering. Om zodoende mensen die een moment van ontspanning en rust nodig hebben. In het bijzonder passen ze de Tactiel Stimulering toe bij bijvoorbeeld mensen met dementie en Parkinson. Inmiddels is de aanrakingsmethode ingeburgerd binnen verschillende locaties van Mijzo. Irma was ook actief betrokken bij het 3 jarig onderzoek Complementaire Zorg in ouderenzorg.

Sinds 2019 geeft ze gastlessen in de opleiding Ouderenzorg & massage en aanraking met de specialisatiedagen Ouderenzorg & Tactiel Stimulering. Irma is een enthousiaste  behandelaar Tactiel Stimulering in de ouderzorg en die je graag meeneemt in haar ervaringen. “Iedereen heeft het nodig om aangeraakt te worden zeker onze ouderwordende mens. Het is zo fijn als iemand bijvoorbeeld verdrietig is om een stukje geluk te kunnen geven.”


Een hele mooie opleiding met specialisatiedagen. Vakkundige en fijne docenten. Een kans die ouderenzorg-organisatie Schakelring mij heeft gegeven. Heb zelf al mogen ervaren wat Tactiel Stimulering voor mijzelf doet, laat staan voor onze cliënten. Geweldig om dit te mogen gaan doen. Ik heb er zin!

Wij scoren gemiddeld een 9,4 op basis van 20 referenties
Wij scoren gemiddeld een 9,4 op basis van 20 referenties