Immuunsysteem versterken en herstellen

Om het lichaam te beschermen tegen ziekteverwekkers speelt het immuunsysteem een belangrijke rol. Indien het immuunsysteem in goede conditie is, zijn bacteriën en virussen kansloos. De staat van je immuunsysteem bepaalt dan ook of je al dan niet ziek wordt.

Een te lage weerstand betekent dat het ziekmakende werk van bacteriën en virussen onvoldoende tegengehouden kan worden. Een lage weerstand heeft alles te maken met de leefstijl van de desbetreffende persoon. Slechte voeding, te weinig rust en chronische stress zijn in veel gevallen de onderliggende oorzaken. Door je weerstand te verbeteren, kun je direct het immuunsysteem versterken.

Het immuunsysteem verbeteren met Tactiel Stimulering

Chronische stress zorgt ervoor dat het lichaam constant in de alertheidsmodus staat. De constante vraag naar adrenaline zorgt er uiteindelijk voor dat je ‘adrenalineproducent’ (de bijnieren) uitgeput raken. Je lichaam raakt daardoor ontregeld en je kan slechter gaan functioneren. Het gevolg is dat de kans op ziekte groter wordt. Het immuunsysteem verbeteren is dan zeer aan te bevelen.

Tactiel Stimulering pakt stress en de bijbehorende gevolgen daarvan aan. Lees hier meer over bij ‘stress verlagen’. Met Tactiel Stimulering kun je je weerstand verbeteren en je immuunsysteem versterken.

Wat betekent Tactiel Stimulering voor therapeuten en mantelzorgers?

De weerstand en het immuunsysteem verbeteren is van directe invloed op het welbevinden van jouw cliënt of degene die jij ondersteunt. Tactiel Stimulering helpt de cliënt het immuunsysteem versterken, waardoor de randvoorwaarden voor een gezond leven worden vergroot. Wil je graag meer weten over de mogelijkheden die Tactiel Stimulering biedt voor therapeuten en mantelzorgers om het immuunsysteem te herstellen en versterken? Bekijk de opleidingen: Basisopleiding Tactiel Stimulering, Opleiding Massagetherapeut en de Cursus voor Mantelzorgers.


Het werken als contactclown en Tactiel Stimulering hebben veel raakvlakken: Ontmoeten, afstemmen, contact, verbinden, respect, welzijn, rust en beleven.
De gedrevenheid van beide docenten Willfred en Emmy, het op de juiste manier overbrengen en de enthousiaste ideeën die ontstaan tijdens de lessen vanuit de medestudenten, maakt het dat ik deel uit kan gaan maken van verspreiding van een hele zinvolle behandelmethode. Een methode die in deze tijd en maatschappij ten volste ingezet dient te worden om mensen weer bij zichzelf te brengen.

Wij scoren gemiddeld een 9,4 op basis van 20 referenties
Wij scoren gemiddeld een 9,4 op basis van 20 referenties