Cursus Handmassage

Cursus Handmassage

Een handmassage is een mooie en laagdrempelige manier om in relatief korte tijd te ontspannen. Gespannen handen worden weer zacht en soepel en vermoeide handen worden weer warm. Naast deze lichamelijke ontspanning zorgt het ook voor kalmering van de geest.

Keurmerk CRKBO
Officieel erkende opleider Onze studies zijn geaccrediteerd door KTNO voor BATC, CAT, LVNG, VBAG & NVST op HBO-niveau

Met je handen communiceren

Soms weet je als mantelzorger of familielid even niet de juiste woorden te vinden om contact te maken met een ander. Een handmassage is een non-verbaal alternatief en geeft meerwaarde door de hoge mate van ontspanning. Deze massage geeft warme aandacht zonder woorden; je laat voelen dat je er bent voor de ander en geeft mensen een moment van rust in de vaak hectische en moeilijke tijd. Deze massage wordt momenteel al veel toegepast in zorginstellingen, ziekenhuizen en verpleeghuizen. School of Touch biedt daarom een handmassage cursus aan waarin de methode Tactiel Stimulering centraal staat.

Jouw handen bieden ontspanning

Wanneer je met de juiste druk, tempo en herhaling de handen volgens de methode Tactiel Stimulering behandelt, wordt in de hersenen het hormoon oxytocine aangemaakt. De kwaliteiten van dit hormoon laten zich het best vatten in ‘rust, herstel en verbondenheid’. Tactiel Stimulering is van positieve invloed op het gehele lichaam, fysiek en mentaal, en bevordert ontspanning. Hierdoor zijn noodzakelijke handelingen minder pijnlijk. Zo toont een onderzoek van handmassage in een verpleeghuis voor ouderen aan dat bewoners met chronische pijn na vier weken massage beduidend minder pijn ervoeren.

Spreekt deze 1-daagse handmassage cursus je aan? Schrijf je hier in voor de cursus handmassage van School of Touch en ontdek de methode Tactiel Stimulering!

18 januari 2020

De lesdag is van 10:00u. tot 16:00u.

€ 150,00 (vrijgesteld van btw)

Inclusief:

  • Hands out en lesmap
  • Flesje olie
  • Mensen die werken in de zorg werken bij kinderen, volwassen of ouderen (met een verstandelijke beperking, adhd of psychiatrische problemen, dementie)
  • Mantelzorgers
  • Vrijwilligers
  • Ouders

Na afloop ontvang je een certificaat

Emmy de Ligny-Jansen
Emmy de Ligny-Jansen Therapeut & docent

Andere cursussen

Specialisatiedag Zwangerschap en Tactiel Stimulering

1,5 dag Helmond

Cursus Kindermassage

Als ouder/verzorgende weet je als geen ander dat je middels jouw...

1 dag Helmond
Wij scoren gemiddeld een 9,6 op basis van 10 referenties
Wij scoren gemiddeld een 9,6 op basis van 10 referenties