Over ons

School of Touch

Wil je een studie volgen op het gebied van liefdevolle aanraking en massage die een bijdrage kan leveren aan kwaliteit van leven, ontspanning, herstel en verbondenheid die ook nog eens is geaccrediteerd? Voel je dan thuis en kom bij School of Touch studeren! School of Touch is de expert in Tactiel Stimulering, liefdevolle aanraking en zachte massage.

School of Touch Nederland

School of Touch Nederland wordt geleid door Emmy en Willfred de Ligny. Zij hebben hun studie tot therapeut en docent in Zweden genoten. Hier kregen zij les van de grondlegster van Tactiel Stimulering, Gunilla Birkestad, en van de professor in de fysiologie Kerstin Uvnäs Moberg. De professor heeft veel onderzoek gedaan naar onder andere de effecten van aanraking en oxytocine. Kerstin Uvnäs Moberg is tevens auteur van het Nederlands vertaalde boek ‘De oxytocine factor’, waarin School of Touch wordt vermeld als bron voor informatie voor Tactiel Stimulering in Nederland. Het boek ondersteunt cursisten bij het studeren en is te bestellen bij School of Touch via info@schooloftouch.nl.

Erkende korte beroepsopleider

Na 12 jaar samenwerking met de Zweedse School of Touch, is de Nederlandse school sinds 2012 onafhankelijk. School of Touch is continu in beweging om jou de beste kwaliteit te geven en te werken aan haar missie: het doorgeven van de kennis, vaardigheden en het belang van aanraking. Als je waarde toe wilt blijven voegen, ben je nooit klaar met studeren. School of Touch is een erkende korte beroepsopleider en de opleidingen en cursussen zijn geaccrediteerd.


Zo blij dat ik handmassage heb geleerd van School of Touch, ik mag nu op het kinderdagverblijf een middag in de week, handbehandelingen geven. Dank je wel Emmy het is zo leuk om te doen!

Wij scoren gemiddeld een 9,5 op basis van 16 referenties
Wij scoren gemiddeld een 9,5 op basis van 16 referenties