Spierherstel bevorderen

Of je gewoon beweegt, zware lichamelijke arbeid verricht of een topsporter bent, spierherstel is voor iedereen belangrijk. Bij topsporters komt dit het duidelijkst naar voren. De resultaten die zij behalen, zijn een direct gevolg van hun conditie, waardoor zij moeten kunnen rekenen op een snel spierherstel. Spierherstel bevorderen voorkomt blessures en hun carrière valt of staat met een goede gezondheid.

Spierherstel is een natuurlijk proces

Als je onvoorbereid de vierdaagse loopt, is de kans groot dat er na de eerste dag een zwaardere tweede dag komt. Uiteindelijk is de kans groot dat je blessures krijgt en moet afhaken, omdat het lichaam onvoldoende getraind was. Je spieren en weefsels waren niet in staat om op tijd te herstellen, waardoor je teveel van je lichaam vroeg. De snelheid waarmee het lichaam herstelt, wordt namelijk bepaald door jouw mate van gezondheid. Het lichaam kan echter voorbereid worden op fysieke inspanningen, hoe groot of klein ze ook zijn. Door training in spierherstel versnellen, kun je op de tweede dag weer in volle gezondheid aan de startlijn staan en is afhaken geen optie meer.

Tactiel Stimulering voor een sneller spierherstel

Tactiel Stimulering helpt het spierherstel te bevorderen. Hoe meer Tactiel Stimulering wordt toegepast in het voortraject, hoe sneller het spierherstel op die momenten dat het nodig is. Tactiel Stimulering zorgt voor een volledig gevoel van ontspanning en juist in de herstelperiode maak je de meters.

Tactiel Stimulering zorgt voor rustperioden waarin de herstelprocessen optimaal geprikkeld worden. Hierdoor kunnen we het spierherstel versnellen, waardoor de inzetbaarheid wordt verhoogd. Hoe beter je traint, hoe beter het resultaat.

Wil jij sporters in hun fundament ondersteunen? Dan is Tactiel Stimulering een doeltreffende en effectieve methode om spierherstel te bevorderen. Jij kunt het verschil maken, wat het verschil maakt. Bekijk hier de School of Touch opleiding voor sportmasseurs.


Waarom zou je de Verdiepingsopleiding gaan doen?
Waarom zou je hem niet doen?

De Basisopleiding biedt het fundament en met de Verdiepingstraining bouw je verder aan het steeds steviger wordende huis, dat Tactiel Stimulering heet.
Om je vak en jezelf naar een hoger niveau te brengen
De opleiding biedt verfijning van je manier van aanraken, van de bewegingen en bejegening
De opleiding haalt je uit je comfort-zone door je uit te nodigen om je te ontwikkelen en te groeien
In een veilige setting leer je datgene te oefenen wat nog een uitdaging voor je is en daardoor kan je het beste in jezelf naar boven halen
De docenten bieden de lesstof op verschillende manieren aan, waardoor de lesstof beter kan verankeren.
Ja, ik ben blij, dat ik in mezelf heb geïnvesteerd door deze opleiding te doen.
Dankzij deze opleiding kan ik nog meer waarde toevoegen voor mijn cliënten,  hoe mooi is dat!  Het is een aanrader!!

Dank je wel, Emmy en Willfred.

 

Wij scoren gemiddeld een 9,5 op basis van 16 referenties
Wij scoren gemiddeld een 9,5 op basis van 16 referenties