Erkend opleider

School of Touch is de enige officieel erkende opleider voor Tactiel Stimulering in Nederland en de enige die in Nederland, België, Luxemburg en Duitsland mensen in de methode Tactiel Stimulering mag opleiden. Na 12 jaar van samenwerking met de Zweedse School of Touch, is School of Touch Nederland in 2012 onafhankelijk geworden. De geweldige samenwerking met de Zweedse School of Touch blijft echter intact.

Gecertificeerd kort beroepsopleider

School of Touch is opgenomen in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs – CRKBO. Met deze registratie wordt aan een aantal kwaliteitseisen voldaan: een statement voor zowel de student als de opleider. Onze opleidingen en cursussen zijn hierdoor vrijgesteld van BTW.

Geaccrediteerde studie voor therapeuten

Ben jij op zoek naar een nieuwe, geaccrediteerde studie in massage en aanraking voor jou als therapeut of belast jij als massagetherapeut je lichaam met het geven van stevige massages? Dan is een geaccrediteerde studie met een zachte vorm van massage zoals Tactiel Stimulering iets voor jou.

De studies zijn geaccrediteerd door Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen, KTNO voor BATC, LVNG, VBAG, NVST en NGS op Hbo-niveau.

Studie en cursus voor complementaire zorg

Ben je een zorgverlener of mantelzorger en wil je een studie of cursus volgen die ten goede komt van jouw cliënt? Zoek je een verrijking in je zorgverlening?
Kijk dan eens naar de volgende opleidingen:

Ben je een ouder die je kind zoveel mogelijk wil ondersteunen in zijn of haar ontwikkeling in gezondheid en leven? Tactiel Stimulering leidt tot mooie resultaten bij kinderen met faalangst, hechtingsproblemen, ASS en het Syndroom van Down, maar ook bij kinderen die druk zijn en adoptiekinderen.

Bekijk de volgende opleidingen:

Ander beroep?

Wil je een carrièreswitch maken of weer een studie volgen en heb je affiniteit met masseren en professionele aanraking? Dan is de Basisopleiding Tactiel Stimulering iets voor jou!


Ik wil jullie bedanken voor wat ik bij jullie heb geleerd. Ik voelde me meteen thuis. Ze nemen de tijd voor je en leggen het je graag nogmaals uit wanneer je het niet begrijpt. Ook vind ik het prettig dat voor je examen de puntjes nogmaals op de i worden gezet. Fijn uitgewerkt werkboek en ieder jaar een terugkomdag. Ik kijk er nu al naar uit!

Wij scoren gemiddeld een 9,4 op basis van 20 referenties
Wij scoren gemiddeld een 9,4 op basis van 20 referenties