Basisopleiding Tactiel Stimulering

Basisopleiding Tactiel Stimulering

Met de basisopleiding Tactiel Stimulering van School of Touch ben jij de gezondheidswerker die voorwaarden schept voor een verbeterde kwaliteit van leven van jouw cliënten op alle niveaus. De effecten van Tactiel Stimulering gaan verder dan het lichamelijk welbevinden van jouw cliënt.

Keurmerk CRKBO
Officieel erkende opleider Onze studies zijn geaccrediteerd door KTNO voor BATC, CAT, LVNG, VBAG & NVST op HBO-niveau

Het hormoon oxytocine stimuleren door Tactiel Stimulering

In de Basisopleiding Tactiel Stimulering leer je werken met de prikkeloverdracht van de tastzin naar het brein. Het uitgekiende neurologische systeem maakt het mogelijk om het hormoonsysteem te beïnvloeden door aanraking van buitenaf. Met Tactiel Stimulering wordt de aanmaak van het hormoon oxytocine gestimuleerd. Oxytocine is de sleutel tot rust, herstel en verbondenheid.

Ondanks dat er vaak wordt gesproken over Tactiel Stimulering als zachte vorm van massage, worden de spieren niet gemasseerd. Daarom spreken we liever over een aanrakingsmethode dan over een massage.

Je maakt een praktische opdracht en theoretische toets. Na het met een voldoende afronden van de 12-daagse Basisopleiding Tactiel Stimulering ontvang je een certificaat tot Behandelaar Tactiel Stimulering. Zie bij Data voor het aantal studie-uren.

Wil je meer informatie over de Basisopleiding Tactiel Stimulering? Neem contact met ons op!
Wil je jezelf meteen aanmelden voor de opleiding? Schrijf je dan in.

2021:

 1. Van februari tot en met juni 2021
  20-21 febr
  6-7-27-28 mrt
  24 april
  1-2 mei
  5-19-20 juni

De lesdagen zijn van 9:30u. tot 17:00u.

Studie-uren: 159 uren, waarvan 90 contacturen en 69 zelfstudie-uren.

€ 2090,00 (vrijgesteld van BTW)

Inclusief:

 • Olieflesje
 • Lesmap
 • Therapeuten – Mensen die werkzaam zijn in de zorg en speciaal onderwijs of werken met sporters of zwangeren
 • Mantelzorgers
 • Geïnteresseerden die een eigen praktijk willen starten of uitbreiden om mensen te ondersteunen in het zelfherstellend vermogen bij diverse indicaties en problematiek

Door de jaarlijkse verplichte bijscholing te volgen en een kwaliteitstest af te leggen bij School of Touch kunnen gecertificeerde behandelaars hun kwaliteit en vaardigheid borgen om zo hun licentie te verlengen. Meer weten? Bekijk de Keep-in-Touch dagen.

Na afloop ontvang je een certificaat.

KTNO geaccrediteerd Verbonden beroepsorganisaties: BATC – LVNG – VBAG – NVST – CAT

Emmy de Ligny-Jansen
Emmy de Ligny-Jansen Therapeut & docent
Willfred de Ligny
Willfred de Ligny Therapeut & docent

In mijn werkstuk Tactiel Stimulering heb ik het geschreven en hierbij nog een keer: dankjewel Emmy en Willfred dat jullie Tactiel Stimulering naar Nederland hebben gebracht.

Ik ben heel blij dat jullie en Tactiel Stimulering op mijn pad zijn gekomen. De zachtheid hiervan heeft me geraakt en brengt me verder. Lieve groetjes.

Het werken als contactclown en Tactiel Stimulering hebben veel raakvlakken: Ontmoeten, afstemmen, contact, verbinden, respect, welzijn, rust en beleven.
De gedrevenheid van beide docenten Willfred en Emmy, het op de juiste manier overbrengen en de enthousiaste ideeën die ontstaan tijdens de lessen vanuit de medestudenten, maakt het dat ik deel uit kan gaan maken van verspreiding van een hele zinvolle behandelmethode. Een methode die in deze tijd en maatschappij ten volste ingezet dient te worden om mensen weer bij zichzelf te brengen.

Andere opleidingen

Verdiepingsopleiding Tactiel Stimulering

Na de Basisopleiding Tactiel Stimulering ga je met de Verdiepingsopleiding letterlijk...

8 dagen Helmond

Massage opleiding / cursus

In de maatschappij zijn massage en massagetherapeut over het algemeen bekende...

Helmond

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wij scoren gemiddeld een 9,5 op basis van 16 referenties
Wij scoren gemiddeld een 9,5 op basis van 16 referenties