Kwaliteit van leven verbeteren

Hoe je als mens functioneert op fysiek, psychisch en sociaal gebied bepaalt hoe je jouw kwaliteit van leven beleeft. De waardering van jouw kwaliteit van leven is altijd een unieke en persoonlijke ervaring.

Vanzelfsprekend is ook je gezondheid een belangrijke factor die je kwaliteit van leven bepaalt. Heb je een goede gezondheid of is deze verstoord? Leef je continu met pijnklachten, leef je met angst of zit je in een proces van rouwverwerking? Hoe beoordeel je de kwaliteit van je sociale contacten? Ben je graag thuis of trek je er zo vaak mogelijk op uit? Houd je van groepen of ben je liever alleen? Voel je je eenzaam? Ongeacht de antwoorden gaat het erom bij welke situatie jij je prettig en gelukkig voelt. Dat bepaalt jouw kwaliteit van leven.

Tactiel Stimulering als je niet lekker in je vel zit

Als je het gevoel hebt dat jouw kwaliteit van leven is aangetast, kan dit je gezondheid en welzijn negatief beïnvloeden. Hierdoor kan een neerwaartse spiraal ontstaan. Je krijgt hoofdpijn, piekert veel, wordt overspannen of krijgt depressieve gevoelens. Je zelfvertrouwen wordt ondermijnt en vaak lijdt je werk, je gezin en je sociale leven eronder. Tactiel Stimulering helpt je om uit de neerwaartse spiraal te komen en je kwaliteit van leven te verbeteren.

Tactiel Stimulering haalt je uit de neerwaartse spiraal

Met de zachte aanrakingstherapie Tactiel Stimulering van School of Touch kun je als behandelaar, ouder of mantelzorger complementaire zorg en ondersteuning bieden in het leven van mensen die kampen met een negatief beeld van het leven. Tactiel Stimulering brengt innerlijke rust, vermindert pijn en gaat het piekeren tegen. Dankzij de methode wordt de cliënt zich bewust van de keuzes die er zijn en het feit dat er wel degelijk keuzes bestaan. Als je anders kijkt naar het leven, wordt het leven ook positiever ervaren. Ook mensen binnen een zorginstelling hebben hier baat bij. Oprechte aanraking en oprechte aandacht vergroten het welzijn. Kwalitatieve tijd kan de kwaliteit van leven verbeteren.

Wil je meer weten over hoe jij de kwaliteit van leven kunt verbeteren en positief kunt beïnvloeden? Bekijk de Basisopleiding Tactiel Stimulering of kies voor één van de gerichte cursussen van School of Touch.


Opzet van de opleiding – Zeer goed
Toepasbaarheid in de praktijk – Goed
Invulling en Presentatie – Zeer goed
Heeft de training aan je verwachting voldaan – Zeer goed

Boven verwachting, Bedankt.

Wij scoren gemiddeld een 9,4 op basis van 20 referenties
Wij scoren gemiddeld een 9,4 op basis van 20 referenties