Kwaliteit van leven verbeteren

Hoe je als mens functioneert op fysiek, psychisch en sociaal gebied bepaalt hoe je jouw kwaliteit van leven beleeft. De waardering van jouw kwaliteit van leven is altijd een unieke en persoonlijke ervaring.

Vanzelfsprekend is ook je gezondheid een belangrijke factor die je kwaliteit van leven bepaalt. Heb je een goede gezondheid of is deze verstoord? Leef je continu met pijnklachten, leef je met angst of zit je in een proces van rouwverwerking? Hoe beoordeel je de kwaliteit van je sociale contacten? Ben je graag thuis of trek je er zo vaak mogelijk op uit? Houd je van groepen of ben je liever alleen? Voel je je eenzaam? Ongeacht de antwoorden gaat het erom bij welke situatie jij je prettig en gelukkig voelt. Dat bepaalt jouw kwaliteit van leven.

Tactiel Stimulering als je niet lekker in je vel zit

Als je het gevoel hebt dat jouw kwaliteit van leven is aangetast, kan dit je gezondheid en welzijn negatief beïnvloeden. Hierdoor kan een neerwaartse spiraal ontstaan. Je krijgt hoofdpijn, piekert veel, wordt overspannen of krijgt depressieve gevoelens. Je zelfvertrouwen wordt ondermijnt en vaak lijdt je werk, je gezin en je sociale leven eronder. Tactiel Stimulering helpt je om uit de neerwaartse spiraal te komen en je kwaliteit van leven te verbeteren.

Tactiel Stimulering haalt je uit de neerwaartse spiraal

Met de zachte aanrakingstherapie Tactiel Stimulering van School of Touch kun je als behandelaar, ouder of mantelzorger complementaire zorg en ondersteuning bieden in het leven van mensen die kampen met een negatief beeld van het leven. Tactiel Stimulering brengt innerlijke rust, vermindert pijn en gaat het piekeren tegen. Dankzij de methode wordt de cliënt zich bewust van de keuzes die er zijn en het feit dat er wel degelijk keuzes bestaan. Als je anders kijkt naar het leven, wordt het leven ook positiever ervaren. Ook mensen binnen een zorginstelling hebben hier baat bij. Oprechte aanraking en oprechte aandacht vergroten het welzijn. Kwalitatieve tijd kan de kwaliteit van leven verbeteren.

Wil je meer weten over hoe jij de kwaliteit van leven kunt verbeteren en positief kunt beïnvloeden? Bekijk de Basisopleiding Tactiel Stimulering of kies voor één van de gerichte cursussen van School of Touch.


Waarom zou je de Verdiepingsopleiding gaan doen?
Waarom zou je hem niet doen?

De Basisopleiding biedt het fundament en met de Verdiepingstraining bouw je verder aan het steeds steviger wordende huis, dat Tactiel Stimulering heet.
Om je vak en jezelf naar een hoger niveau te brengen
De opleiding biedt verfijning van je manier van aanraken, van de bewegingen en bejegening
De opleiding haalt je uit je comfort-zone door je uit te nodigen om je te ontwikkelen en te groeien
In een veilige setting leer je datgene te oefenen wat nog een uitdaging voor je is en daardoor kan je het beste in jezelf naar boven halen
De docenten bieden de lesstof op verschillende manieren aan, waardoor de lesstof beter kan verankeren.
Ja, ik ben blij, dat ik in mezelf heb geïnvesteerd door deze opleiding te doen.
Dankzij deze opleiding kan ik nog meer waarde toevoegen voor mijn cliënten,  hoe mooi is dat!  Het is een aanrader!!

Dank je wel, Emmy en Willfred.

 

Wij scoren gemiddeld een 9,5 op basis van 16 referenties
Wij scoren gemiddeld een 9,5 op basis van 16 referenties