Pijnbestrijding

Tactiel Stimulering: natuurlijke pijnbestrijding

Pijn kent vele gezichten en vormen. Denk hierbij aan chronische pijn, zoals bij kankerpatiënten, tijdelijke pijn door het trekken van een kies of spierpijn die ontstaat na zware lichamelijke inspanning. Ongeacht welk soort pijn je ervaart, je wilt deze meteen bestrijden. Zo kan een stevige massage geven direct verlichting bieden bij spierpijn. Door het toepassen van verschillende massagetechnieken kan een massagetherapeut echter ook andere vormen van pijn bestrijden, waardoor de pijn vermindert en beter hanteerbaar wordt.

Tactiel Stimulering is een zachte massagetechniek die je als massagetherapeut bij pijnbestrijding doelbewust kan inzetten. Hoe vaak wrijf je zelf niet onbewust over die pijnlijke plek als je je gestoten hebt, of leg je als ouder bewust je hand op de pijnlijke buik van je kind? Tactiel Stimulering is een vorm van massage geven door aanraking van de huid. In de hersenen wordt het hormoon oxytocine aangemaakt. Dit hormoon staat bekend om zijn natuurlijke vorm van pijnbestrijding. Bij artrose, een hernia of als pijnbestrijding voor andere (rug)klachten kan Tactiel Stimulering uitkomst bieden.

Tactiel Stimulering als massagetechniek bij pijnbestrijding, ook bij bevalling

Tactiel Stimulering is een ijzersterke aanvulling op de reeds aanwezige massagetechnieken van een massagetherapeut. Door de zachte massage ontstaat er verbinding, gaat het lichaam zichzelf meer ontspannen en wordt pijn draaglijker gemaakt. Zo kun je als massagetherapeut extra waarde toevoegen bij pijnbestrijding, ook bij een bevalling. Massagetechnieken kunnen als natuurlijke pijnbestrijding bij een bevalling veel verlichting bieden.

Tactiel Stimulering voor mantelzorgers

Naast het gegeven dat Tactiel Stimulering een krachtig middel is voor een massagetherapeut, is het ook een techniek die van toegevoegde waarde is voor mantelzorgers. Met Tactiel Stimulering hebben mantelzorgers een mooie tool in handen om dichterbij hun dierbare te zijn en waarbij met zachte massagetechnieken pijn hanteerbaarder wordt.

Ben je massagetherapeut of mantelzorger en wil jij Tactiel Stimulering in de vingers krijgen? Schrijf je in voor de basisopleiding Tactiel Stimulering bij School of Touch.


Ik wil jullie bedanken voor wat ik bij jullie heb geleerd. Ik voelde me meteen thuis. Ze nemen de tijd voor je en leggen het je graag nogmaals uit wanneer je het niet begrijpt. Ook vind ik het prettig dat voor je examen de puntjes nogmaals op de i worden gezet. Fijn uitgewerkt werkboek en ieder jaar een terugkomdag. Ik kijk er nu al naar uit!

Wij scoren gemiddeld een 9,4 op basis van 20 referenties
Wij scoren gemiddeld een 9,4 op basis van 20 referenties