Emmy de Ligny-Jansen

Emmy de Ligny-Jansen

Therapeut & docent

Als jong meisje van Indische afkomst leerde ik al het belang van aanraken en massage. Mijn oma zei altijd van ‘pitjiten’ (masseren) blijf je gezond. Later als verpleegkundige werkte ik regelmatig met massage en aanraking en zag de mensen hiermee rustiger en ontspannen worden. Toen ik met Tactiel Stimulering in aanraking kwam had ik mijn bestemming en passie gevonden. De effecten van deze methode bij mijn cliënten; de ontspanning, even minder pijn hebben of angstig zijn, maken mijn hart blij en dankbaar dat ik op deze manier mag werken.

In het jaar 2000-2004 ben ik opgeleid in Zweden als therapeut en docent in de methode Tactiel Stimulering.

Ik werk nu parttime als therapeut met deze methode in de zorg voor mensen met een verstandelijke en lichamelijke beperkingen. Daarnaast ben ik werkzaam als HBO opgeleide complementair therapeut en coach in eigen praktijk Touch & Balance. Tactiel Stimulering wordt in onze praktijk ingezet als ondersteuning bij zwangerschap, overgangsklachten, burn-out, hechtingsproblematiek, spierherstel bij sporters, faalangst of examenvrees, verbetering van lichaamsbesef, vermindering van spanning, stress, slaapproblemen of pijn. We werken nauw samen met een psychiater die mensen met ADHD en Autisme naar ons doorverwijst om hun te ondersteunen. Idem met een huisarts die doorverwijst bij te hoge bloeddruk of stress-gerelateerde klachten. Daarnaast werk ik ook op locatie: hospice, zorgcentra voor ouderen(met dementie)- mensen met een verstandelijke beperking of in de thuissituatie. Ik word als BATC therapeut (gedeeltelijk) vergoed door verschillende zorgverzekeraars.

Naar alle professionals

Het werken als contactclown en Tactiel Stimulering hebben veel raakvlakken: Ontmoeten, afstemmen, contact, verbinden, respect, welzijn, rust en beleven.
De gedrevenheid van beide docenten Willfred en Emmy, het op de juiste manier overbrengen en de enthousiaste ideeën die ontstaan tijdens de lessen vanuit de medestudenten, maakt het dat ik deel uit kan gaan maken van verspreiding van een hele zinvolle behandelmethode. Een methode die in deze tijd en maatschappij ten volste ingezet dient te worden om mensen weer bij zichzelf te brengen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    Wij scoren gemiddeld een 9,5 op basis van 16 referenties
    Wij scoren gemiddeld een 9,5 op basis van 16 referenties