Emmy de Ligny-Jansen

Emmy de Ligny-Jansen

Therapeut & docent

Als jong meisje van Indische afkomst leerde ik al het belang van aanraken en massage. Mijn oma zei altijd van ‘pitjiten’ (masseren) blijf je gezond. Later als verpleegkundige werkte ik regelmatig met massage en aanraking en zag de mensen hiermee rustiger en ontspannen worden. Toen ik met Tactiel Stimulering in aanraking kwam had ik mijn bestemming en passie gevonden. De effecten van deze methode bij mijn cliënten; de ontspanning, even minder pijn hebben of angstig zijn, maken mijn hart blij en dankbaar dat ik op deze manier mag werken.

In het jaar 2000-2004 ben ik opgeleid in Zweden als therapeut en docent in de methode Tactiel Stimulering.

Ik werk nu parttime als therapeut met deze methode in de zorg voor mensen met een verstandelijke en lichamelijke beperkingen. Daarnaast ben ik werkzaam als HBO opgeleide complementair therapeut en coach in eigen praktijk Touch & Balance. Tactiel Stimulering wordt in onze praktijk ingezet als ondersteuning bij zwangerschap, overgangsklachten, burn-out, hechtingsproblematiek, spierherstel bij sporters, faalangst of examenvrees, verbetering van lichaamsbesef, vermindering van spanning, stress, slaapproblemen of pijn. We werken nauw samen met een psychiater die mensen met ADHD en Autisme naar ons doorverwijst om hun te ondersteunen. Idem met een huisarts die doorverwijst bij te hoge bloeddruk of stress-gerelateerde klachten. Daarnaast werk ik ook op locatie: hospice, zorgcentra voor ouderen(met dementie)- mensen met een verstandelijke beperking of in de thuissituatie. Ik word als BATC therapeut (gedeeltelijk) vergoed door verschillende zorgverzekeraars.

Naar alle professionals

Met heel veel plezier deze opleiding met specialisatie Ouderenzorg & Tactiel Stimulering gevolgd. Super docenten, super groep, super informatie, super mooie ervaring. Nu aan de slag, zin in!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    Wij scoren gemiddeld een 9,5 op basis van 16 referenties
    Wij scoren gemiddeld een 9,5 op basis van 16 referenties