Irma Kemmeren

Irma Kemmeren

Behandelaar & Gastdocent

Mijn naam is Irma Kemmeren. Ik ben werkzaam in woonzorgcentrum Eekhof in Kaatsheuvel waar onder andere bewoners met dementie wonen. Ik hield me al langere tijd bezig met het masseren van de bewoners. Dit resulteerde vaak in mooie momenten. Zo ontstond bij mij de interesse om op zoek te gaan en verschillende professionals op het gebied van massage in huis te halen en diverse ontspanningstechnieken uit te proberen. Tactiel Stimulering bleek het beste aan te sluiten bij de bewoners.

Tactiel Stimulering zet ik in de praktijk in om mensen die door hun dementie zoekende zijn, hun
lichaam weer te laten ervaren. Eén mevrouw gaf als reactie op de behandeling: “Mijn armen worden wolken en mijn benen voelen zo zacht. Doen ze het dadelijk nog wel?” Dat was haar manier om aan te geven dat ze ontspannen was. Er zijn ook bewoners die het niet meer verbaal kunnen aangeven, maar je kunt dan aan hun gezicht aflezen dat de behandeling werkt. Bijvoorbeeld als de kaken ontspannen of ze beginnen te gapen. Al deze momenten geven mij veel voldoening. En niet alleen mij, merk ik, maar ook voor familie en mijn collega’s is het prettig om te zien dat iemand die onrustig is of veel huilt, even helemaal rustig en ontspannen is. Soms kijkt een bewoner weer even om zich heen en lacht. En die momenten gunnen we hen zo!

Naast behandelaar Tactiel Stimulering,ben ik ook werkzaam
als activiteitenbegeleidster en sportleider senioren
bij Eekhof in Kaatsheuvel. Heb ik uw interesse gewekt
en wilt u meer weten?

Naar alle professionals

Wat voel ik me verrijkt dat ik deze opleiding Ouderenzorg – massage en aanraking met specialisatie Ouderenzorg & Tactiel Stimulering heb mogen doen. Het was echt een cadeautje dit te mogen doen, zo blij ermee. Zo fijn dat ik nu mag starten in de ouderzorg met het geven van Tactiel Stimulering. Ik voel me een stuk completer nu, ik kan nog beter contact maken met mensen, de mensen reageren zo positief op de behandelingen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    Wij scoren gemiddeld een 9,5 op basis van 16 referenties
    Wij scoren gemiddeld een 9,5 op basis van 16 referenties