Irma Kemmeren

Irma Kemmeren

Behandelaar & Gastdocent

Mijn naam is Irma Kemmeren. Ik ben werkzaam in woonzorgcentrum Eekhof in Kaatsheuvel waar onder andere bewoners met dementie wonen. Ik hield me al langere tijd bezig met het masseren van de bewoners. Dit resulteerde vaak in mooie momenten. Zo ontstond bij mij de interesse om op zoek te gaan en verschillende professionals op het gebied van massage in huis te halen en diverse ontspanningstechnieken uit te proberen. Tactiel Stimulering bleek het beste aan te sluiten bij de bewoners.

Tactiel Stimulering zet ik in de praktijk in om mensen die door hun dementie zoekende zijn, hun
lichaam weer te laten ervaren. Eén mevrouw gaf als reactie op de behandeling: “Mijn armen worden wolken en mijn benen voelen zo zacht. Doen ze het dadelijk nog wel?” Dat was haar manier om aan te geven dat ze ontspannen was. Er zijn ook bewoners die het niet meer verbaal kunnen aangeven, maar je kunt dan aan hun gezicht aflezen dat de behandeling werkt. Bijvoorbeeld als de kaken ontspannen of ze beginnen te gapen. Al deze momenten geven mij veel voldoening. En niet alleen mij, merk ik, maar ook voor familie en mijn collega’s is het prettig om te zien dat iemand die onrustig is of veel huilt, even helemaal rustig en ontspannen is. Soms kijkt een bewoner weer even om zich heen en lacht. En die momenten gunnen we hen zo!

Naast behandelaar Tactiel Stimulering,ben ik ook werkzaam
als activiteitenbegeleidster en sportleider senioren
bij Eekhof in Kaatsheuvel. Heb ik uw interesse gewekt
en wilt u meer weten?

Naar alle professionals

Ik wil jullie bedanken voor wat ik bij jullie heb geleerd. Ik voelde me meteen thuis. Ze nemen de tijd voor je en leggen het je graag nogmaals uit wanneer je het niet begrijpt. Ook vind ik het prettig dat voor je examen de puntjes nogmaals op de i worden gezet. Fijn uitgewerkt werkboek en ieder jaar een terugkomdag. Ik kijk er nu al naar uit!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    Wij scoren gemiddeld een 9,4 op basis van 20 referenties
    Wij scoren gemiddeld een 9,4 op basis van 20 referenties