Marcella de Wit

Marcella de Wit

Wellness behandelaar

Mijn naam is Marcella…en aanraking is mijn passie.

Door mijn leven heen ben ik me ervan bewust geworden hoe belangrijk aanraking voor mijzelf is, en daarmee voor ieder ander levend wezen. Binnen mijn jarenlange werk in de kinderopvang was zachte respectvolle aanraking het toverwoord om onrustige kinderen weer in balans te brengen. Simpelweg door met bewuste aandacht een hand op een schouder te leggen of een aai over het haar. Het ontspant, geeft verbondenheid en geeft het kind het gevoel dat het er mag zijn en toe doet.

Zelf kon ik door hoge gevoeligheid snel overprikkelt worden. Wat bij mij spanning weg liet vloeien was een hand op mijn onderrug. Ik ben me gaan verdiepen in aanraking en heb Holistische massagecursussen gevolgd.

Huidcontact voor mij altijd een belangrijke rustgevende factor geweest. Toen ik na 22 jaar samen alleen verder ging was het gemis aan huidcontact voelbaar. Ik had oprechte huidhonger. Het verlangen om liefdevol, respectvol aangeraakt te worden en me gekoesterd en geborgen te voelen.

Dat was het moment dat ik besloot om de Basisopleiding tot behandelaar Tactiel Stimulering te gaan doen. Met Tactiel Stimulering wordt een behoefte van veel mensen vervuld op de wijze die men nodig heeft. Natuurlijk altijd aangepast aan de persoon en omstandigheden op dat moment.

Binnen mijn huidige werk als cliëntbegeleider in de gehandicaptenzorg gebruik ik soms eenvoudige Tactiele oefeningen bij cliënten. Het geeft lichaamsbesef, ontspanning, verbondenheid, en kan op veel eenvoudige vanzelfsprekende manier worden ingezet.

Iedereen mag er zijn, iedereen is goed zoals hij/zij is. Ook als er geen “klachten” zijn kan het wonderbaarlijk zijn hoeveel aanraking met een mens kan doen. Ik gun het iedereen om meer tot zichzelf te komen en te ontdekken wat aanraking allemaal met je kan doen.

Naar alle professionals

Waarom zou je de Verdiepingsopleiding gaan doen?
Waarom zou je hem niet doen?

De Basisopleiding biedt het fundament en met de Verdiepingstraining bouw je verder aan het steeds steviger wordende huis, dat Tactiel Stimulering heet.
Om je vak en jezelf naar een hoger niveau te brengen
De opleiding biedt verfijning van je manier van aanraken, van de bewegingen en bejegening
De opleiding haalt je uit je comfort-zone door je uit te nodigen om je te ontwikkelen en te groeien
In een veilige setting leer je datgene te oefenen wat nog een uitdaging voor je is en daardoor kan je het beste in jezelf naar boven halen
De docenten bieden de lesstof op verschillende manieren aan, waardoor de lesstof beter kan verankeren.
Ja, ik ben blij, dat ik in mezelf heb geïnvesteerd door deze opleiding te doen.
Dankzij deze opleiding kan ik nog meer waarde toevoegen voor mijn cliënten,  hoe mooi is dat!  Het is een aanrader!!

Dank je wel, Emmy en Willfred.

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    Wij scoren gemiddeld een 9,5 op basis van 16 referenties
    Wij scoren gemiddeld een 9,5 op basis van 16 referenties