Marcella de Wit

Marcella de Wit

Wellness behandelaar

Mijn naam is Marcella…en aanraking is mijn passie.

Door mijn leven heen ben ik me ervan bewust geworden hoe belangrijk aanraking voor mijzelf is, en daarmee voor ieder ander levend wezen. Binnen mijn jarenlange werk in de kinderopvang was zachte respectvolle aanraking het toverwoord om onrustige kinderen weer in balans te brengen. Simpelweg door met bewuste aandacht een hand op een schouder te leggen of een aai over het haar. Het ontspant, geeft verbondenheid en geeft het kind het gevoel dat het er mag zijn en toe doet.

Zelf kon ik door hoge gevoeligheid snel overprikkelt worden. Wat bij mij spanning weg liet vloeien was een hand op mijn onderrug. Ik ben me gaan verdiepen in aanraking en heb Holistische massagecursussen gevolgd.

Huidcontact voor mij altijd een belangrijke rustgevende factor geweest. Toen ik na 22 jaar samen alleen verder ging was het gemis aan huidcontact voelbaar. Ik had oprechte huidhonger. Het verlangen om liefdevol, respectvol aangeraakt te worden en me gekoesterd en geborgen te voelen.

Dat was het moment dat ik besloot om de Basisopleiding tot behandelaar Tactiel Stimulering te gaan doen. Met Tactiel Stimulering wordt een behoefte van veel mensen vervuld op de wijze die men nodig heeft. Natuurlijk altijd aangepast aan de persoon en omstandigheden op dat moment.

Binnen mijn huidige werk als cliëntbegeleider in de gehandicaptenzorg gebruik ik soms eenvoudige Tactiele oefeningen bij cliënten. Het geeft lichaamsbesef, ontspanning, verbondenheid, en kan op veel eenvoudige vanzelfsprekende manier worden ingezet.

Iedereen mag er zijn, iedereen is goed zoals hij/zij is. Ook als er geen “klachten” zijn kan het wonderbaarlijk zijn hoeveel aanraking met een mens kan doen. Ik gun het iedereen om meer tot zichzelf te komen en te ontdekken wat aanraking allemaal met je kan doen.

Naar alle professionals

Een hele mooie opleiding met specialisatiedagen. Vakkundige en fijne docenten. Een kans die ouderenzorg-organisatie Schakelring mij heeft gegeven. Heb zelf al mogen ervaren wat Tactiel Stimulering voor mijzelf doet, laat staan voor onze cliënten. Geweldig om dit te mogen gaan doen. Ik heb er zin!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    Wij scoren gemiddeld een 9,4 op basis van 20 referenties
    Wij scoren gemiddeld een 9,4 op basis van 20 referenties