Ilse van Houte- Schevelier

Ilse van Houte- Schevelier

Behandelaar Tactiel Stimulering

In mijn opvoeding heb ik geleerd dat aanraking prettig, geruststellend en helend kan zijn. Mensen kunnen soms aan een hand op de schouder of een knuffel al genoeg hebben. Het zorgen voor anderen is mij met de spreekwoordelijke paplepel ingegoten. Beide ouders werkten in de gezondheidszorg en ik heb altijd geweten dat ik iets wilde gaan doen binnen deze veelzijdige sector.
In 2007 ben ik parttime gaan werken binnen de verstandelijke beperkten zorg en daarnaast volgde ik HBO Social Work.
Ik vond het mooi een bijdrage te kunnen leveren aan de kwaliteit van leven.
Ook al waren het soms maar kleine sprongetjes, ik genoot ervan en had echt het gevoel dat ik als hulpverlener iets te bieden had binnen deze doelgroep. Ik ben eens rond gaan kijken wat er allemaal mogelijk was en welke weg ik in wilde slaan.
Of dat het zo moest zijn, kwam ik als snel op de site van School of Touch terecht. Bij het lezen van wat de methode inhoud wist ik het! Dit is wat ik zocht, dit ga ik inzetten binnen mijn doelgroep!

Sinds ik januari 2020 ben ik erkend behandelaar Tactiel Stimulering en zet dit in binnen ASVZ, de organisatie waar ik werkzaam voor ben.

In februari 2020 ben ik een eigen bedrijf begonnen om ook mijn dienst aan te kunnen bieden aan anderen. Dit voor verstandelijke beperkten buiten mijn organisatie en voor anderen buiten de verstandelijke beperkten zorg.
Aangezien mijn cliëntenbestand grotendeels binnen de verstandelijke beperkten zorg valt werk ik aan huis omdat ik als geen ander weet hoe prettig het voor hen is om in een herkenbare en veilige omgeving te zijn. Mijn behandelingen worden geheel aangepast aan de vraag van de cliënt.
De behandeling kan voor ontspanning ingezet worden, maar er kan ook aan een specifieke hulpvraag gewerkt worden. Enkele voorbeelden hiervan zijn agressie naar zichzelf en/of anderen, hechtingsproblemen, tactiel defensief zijn, bewustwording van het eigen lichaam, veilig voelen in het eigen lichaam. Kortom bij verschillende hulpvragen kan deze methode een bijdrage bieden. Wanneer je interesse hebt of iemand kent die hier baat bij zou kunnen hebben, neem contact met mij op. Dan kijken we samen wat ik als behandelaar met de nodige kennis en ervaring binnen het werk met verstandelijke beperkten zou kunnen betekenen.

Ilse van Houte-Schevelier

Naar alle professionals

In mijn werkstuk Tactiel Stimulering heb ik het geschreven en hierbij nog een keer: dankjewel Emmy en Willfred dat jullie Tactiel Stimulering naar Nederland hebben gebracht.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    Wij scoren gemiddeld een 9,4 op basis van 20 referenties
    Wij scoren gemiddeld een 9,4 op basis van 20 referenties