Welk gevoel kan jou vandaag ondersteunen?

23 mei 2020
Welk gevoel kan jou vandaag ondersteunen?

Weet je dat jij je eigen gevoelens kan sturen?

De manier waarop je denkt bepaalt de gevoelens die je krijgt en dus hoe jij je voelt. Denken gaat vooraf aan voelen. Dat is nou eenmaal de volgorde, en niet andersom. Negatieve gedachtes geven negatieve gevoelens; die geven weer negatieve gedachten etc. Als je andere gevoelens wil krijgen dan dat je nu hebt, heb je andere gedachtes nodig.

Alles waar je aan denkt, waar je aandacht aan geeft, groeit. Door niet te willen denken aan bepaalde negatieve gedachtes ben je er nog steeds mee bezig, denk je er nog steeds aan en blijf je de bijbehorende gevoelens krijgen.

Er zijn twee soorten gedachtes: ondersteunende en belemmerende. Als je niet lekker in je vel zit, is dat vaak het gevolg van belemmerende gedachtes. En, helpen ze, deze gedachtes? Vaak niet.
Als het je niet helpt, kan je je afvragen of het dan wel zinvol is om deze gedachtes te hebben en te houden.
Wat je uit de negatieve spiraal kan trekken is het denken van andere, positieve, oftewel ondersteunende gedachtes, met dus bijbehorende positieve gevoelens. Wat heb je nodig?

Als zorgverlener en/of behandelaar ervaar je in deze Corona-periode mogelijk ook soms gevoelens van angst, spanning of onzekerheid. En heb je behoefte om even een ander gevoel te krijgen dat je kan ondersteunen om vanuit meer ontspanning verder te werken. Dit is precies waar onderstaande inspiratievideo van School of Touch over gaat. Het beeld wat je ziet is opgenomen in onze behandelpraktijk Touch & Balance, als cliënt kijk je namelijk zo uit het raam naar buiten.
De impact van deze meditatie van 11:18 min. zal je versteld doen staan. En hoe gemakkelijk het is: je hoeft alleen maar ontspannen te zitten, te luisteren en mee te gaan op jouw zelfgekozen pad.

Welk gevoel kan jou vandaag ondersteunen?

Video Geleide meditatie: Welk gevoel kan jou vandaag ondersteunen?

“Je kunt niet alles wat gebeurt onder controle houden, je kunt wel de keuze maken hoe je er mee om wil gaan.”

Zorg goed voor jezelf.

Willfred de Ligny
Docent School of Touch

Je vragen zijn altijd welkom via info@schooloftouch.nl


In mijn werkstuk Tactiel Stimulering heb ik het geschreven en hierbij nog een keer: dankjewel Emmy en Willfred dat jullie Tactiel Stimulering naar Nederland hebben gebracht.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    Wij scoren gemiddeld een 9,4 op basis van 20 referenties
    Wij scoren gemiddeld een 9,4 op basis van 20 referenties